Observarea Ursului la Baile Tusnad | Observatoare ursi | Oferte Speciale, Pachete tratament, Drumetii, Excursii
Romania-Observarea Ursului la Baile Tusnad-Szeklerland-Transilvania | Urmărirea Ursului la Baile Tusnad | Experienta - Aventura – Transilvania!, bazat pe o poveste adevărată. Bearwatching sau „vânătoarea” de urși cu privirea - obiectivul turistic ascuns al Ardealului, Obiective Turistice la Baile Tusnad, Lacul Sfanta Ana, Tinovul Mohos, Stațiunea Baile Balvanyos. Pensiuni, Cabane, Vile, Restaurante la Baile Tusnad si in zona apropiata, Pensiuni din Lacul Sfanta Ana, Pensiuni si cabane din Balvanyos si Bixad. Hoteluri, pensiuni si case de vacanta din Baile Tusnad si Balvanyos
cazaretransilvania.ro, rezervare cazari in Romania, Transilvania cazaretransilvania.ro Cazare la Munte Statiuni Balneare Cazare la Mare Partii si statiuni de schi Lista Localitatilor cu Unitati de Cazare din Romania
Romania                Revelion 2024-2025 Observarea Ursului Cazare Delta Dunarii + Adaugă proprietate   Accesați pagina de facebook cazaretransilvania.ro

Romania – Observarea Ursului la Băile Tuşnad – Szeklerland – Transilvania

Urmărirea Ursului la Băile Tuşnad | Experienta – Aventura – Transilvania!

Băile Tușnad se afla in valea Oltului, la poalele munților acoperite cu brazi. Orașul este situat in partea sudica a Depresiuni Ciucului, intre munții Harghita si Bodoc, la 32 km de Miercurea Ciuc si 36 km de Sfântu Gheorghe, la altitudinea de 650 m.
Aceasta stațiune balneara montana are mai multe izvoare de ape minerale si mezotermale, si mofete recomandate pentru tratamentul bolilor cardio-vasculare si a sistemului nervos.
Localitatea dispune de un Centru Wellness si SPA dotat cu piscine cu apa termala, iar aerul bogat in aerosoli si ioni negativi fac stațiunea sa dispună de un bioclimat tonic.
Observatorul de urși Băile Tușnad
Observatorul de urși din Băile Tușnad funcționează cu mult succes din anii 2017, fiind visat si proiectat de faimosul fotograf peisagist și arhitect al punctelor de observare a animalelor sălbatice, domnul Bence Máté.
Clădirea observatorului de ursi închis, termoizolat, acoperit, cu securitatea la nivel european, a fost conceput pentru a oferi siguranță deplina pe toata durata programelor de observare al urșilor.
Prin geamurile mari de sticlă Observatorul de urși din Băile Tușnad oferă o panorama nemaipomenita in mediul natural al regii Carpaților de unde poate fi urmărit si observat ursul brun, se poate fotografia confortabil, chiar și pe vreme ploioasă.
Deși funcționează ca un punct de observare a animalelor pentru turiști, din punct de vedere fotografic poate fi considerat cel mai recunoscut punct de observare al ursului brun din  Transilvania, poate și din Romania.
Programul de observare al urșilor începe cu două ore înainte de apusul soarelui și în acest fel se îmbina foarte bine cu alte activități turistice.
De exemplu, vizitarea Lacului Sfânta Ana, sau a Tinovului Mohoş, aceste locuri nefiind niciodată omise de turiștii care vin în zona Tușnad.
Se poate combina la fel de bine și cu un program de picnic cu căruța in împrejurimi, sau cu vizitarea fabricii de bere Ciuc cu degustare de specialități de bere Csiki.
Punctul de plecare este de obicei de la cabana din apropiere.
De la mașini ne plimbăm pe o cărare forestieră pana la observatorul de ursi.
Deoarece drumeția se desfășoară în natură, este bine să ne pregătim cu îmbrăcăminte potrivita pentru teren si merita sa aducem cu noi o umbrelă sau o geacă, pentru o eventuală ploaie.
Veniți şi vedeți regele codrilor transilvăneni în habitatul său natural, în toată măreția sa.
Tariful programului: 25 EUR / persoană
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați.
Observarea ursului in habitatul lui natural!
  • Ursul vine la locul special amenajat spre amurg. Pentru a-l întâmpina cu succes, trebuie să ajungem acolo cu cel puțin 2-2,5 ore înainte de amurg.
  • La fel ca toate fiarele si ursul este atent, de aceea evitați vorbirea cu glas tare și orice fel de zgomot.
  • Parfumul prea intens poate fi deranjant pentru animale.
  • Blițul si alte lumini ale aparatului de fotografiat poate speria ursul

Experienta - Aventura – Transilvania!

Beneficiati de relaxare si rasfat din plin la Baile Tusnad - Hotel Fortuna***
În funcție de dorința oaspeților se oferă servicii de demipensiune sau pensiune completă.
Specificul gastronomic este unul tradițional, dintre sortimentele oferite nelipsind sarmalele cu smântână, gulașul la ceaun, pâinea de casă și renumitul „kürtős kalács”.
Hotel Ciucas*** pune la dispoziție centru SPA si baza de tratament, dotat cu o sala de gimnastica, sauna, masaj, piscina cu hidromasaj, bai galvanice, electroterapie, salina, bai carbo-gazoase si un cabinet medical de specialitate.
Condiții ideale de cazare pentru familii si grupuri de prieteni intr-un cadru natural de excepție aproape de fântânile de apa minerala în Băile Tușnad la Pensiunea Fenyo
Printre facilitățile vilei se numără: living elegant si mare cu șemineu, bucătărie complet utilata, încălzire cu centrala pe baza de lemne, apa calda non-stop, Wellness, parcare in curte,...
Pentru grupuri mari si de tineret pe poiana de lângă pădure si parau este de remarcat Baile Tusnad - Pensiunea Iris
Oferă servicii de demipensiune sau pensiune completă, sauna, piscina cu hidromasaj, tratamente cu apa minerala, etc.
Localitatea Băile Tușnad dispune de un Centru Wellness si Spa al orașului, dotat cu piscine cu apa termala, iar aerul bogat in aerosoli si ioni negativi fac stațiunea sa dispună de un bioclimat tonic.
Cazare Băile Tușnad - Romania - Transilvania - Județul Harghita
Paleta unitatilor de cazare din Statiunea Baile Tusnad explorați si rezervați!
Drumetii, ture, atractii, obiective turistice si agrement din zona
Piatra Soimului | distanta de 2,5 km, recomandat pentru turisti antrenati, traseu marcat cu triunghi rosu.
Pasul Ludmilla (725 m), Bastionul Apor (701 m) | distanta 1,5 km, recomandat pentru toate varstele, traseu marcat cu punct rosu din Baile Tusnad.
Lacul Sfanta Ana  este un lac vulcanic, fiind singurul lac de acest tip pe întreg teritoriul României.
Este situat pe teritoriul județului Harghita, in masivul Ciomatu, in apropiere de Băile Tușnad si Băile Balvanyos
Lacul este așezat pe fundul craterului unui vulcan stins, denumit Ciomatu, din masivul vulcanic Puciosul, locul celei mai recente erupții vulcanice in Carpați si in Europa de Est, care a avut loc acum câteva zeci de mii de ani.
Lacul Sfânta Ana, este o rezervație complexa naturala, geologica, floristica si faunistica, fiind legat de Băile Tușnad prin poteci turistice.
Turiștii veniți la Lacul Sfânta Ana nu au nevoie de prognozele meteorologilor pentru a afla cum va fi vremea, ei având la îndemâna o metoda empirica, dar exacta, oferita de muntele vulcanic: cele doua fisuri formate in munte care prevestesc vremea.
Localnicii știu ca "Daca emanațiile din fisuri pișca la nas, atunci e semn de furtuna, iar daca nu, ziua va fi însorită, tocmai potrivita pentru drumeții".
Tinovul Mohoş
În România, in Judetul Harghita există un loc, care pare desprins dintr-un sci-fi: o pădure cu mlaștină oligotrofă, formată într-un crater vulcanic de aproape 80 de hectare, cu plante carnivore, halucinogene, otrăvitoare (roua cerului, ruginare) si lacuri cu o aciditate ridicată.
Rezervaţia naturală Tinovul Mohos (in traducere liberă: lac cu muşchi) se situează în colţul estic al Masivului Ciomatu Mare, la poalele sudice ale Vârfului Mohoş (1177 m), la o altitudine de 1050 m.
Groata Sulfuroasa Turia (Pestera Puturosu sau Pucioasa) 8 km
Peştera Putorosu şi-a primit numele după mirosul caracteristic al hidrogenului sulfurat emanat.
Groata sulfuroasă sau peşterea sulfurată are 14 m lungime, se află in pasul Bálványos, pe versantul sudvestic al Muntelui Puturosu la o altitudine de 1052 m. Cavitatea peșterii este galeria unei mine de sulf abandonate, zidurile sunt acoperite de un strat galben de sulf.
Groata fucţioneaza ca o mofetă naturală, care se utilizarea în scop terapeutic, recomandat pentru persoanele care suferă de boli reumatice și cardiovasculare.
Mofeta poate fi accesata pe o poteca turistică marcată cu punctul roşu, care porneşte de la hotelul central din Baile Balvanyos.
Așteptam întrebările si intenția de participare la programul Observarea Ursului, prin email.
Cereti oferta programului “Observarea Ursului” (bear watching) | Aflati mai multe | Rezervati  
Ursul brun
În România, se găsește subspecia ursului brun numit Ursus arctos arctos Până în prima jumătate a sec. XIX ursul brun se găsea în întreaga țară, din Delta Dunării până în Carpați. Însă de-a lungul anilor a fost exterminat din zonele de câmpie, pentru a nu împiedica agricultura, creșterea a vitelor si pescuitul extensiv, precum și alte activități devenite prioritare din secolul XIX.

Cu toate că trăiește retras în Carpați, ursul își găsește în România cele mai prielnice adăposturi din Europa.
Ursul brun trăiește de-a lungul lanțului carpatic, mai ales printre stânci, unde își poate crea bârlogul. Fiind un animal puternic si srinten, poate parcurge chiar și 150 de kilometri într-o singură zi și se bazează pe auzul și mirosul bine dezvoltat.
Ursul brun poate sa aibă o înălțime de greabăn intre 1–1,25 m si o lungime a corpului intre 2–2,2 m. Greutatea acestuia se schimba intre 150–250 de kg, însă ursul bine dezvoltat si gras poate avea chiar si peste 350 de kg.
Este un animal plantigrad, iar ghearele nu sunt retractile, imprimându-se în mers odată cu talpa și degetele.
Ursul este omnivor, mănâncă orice, iarba, ciuperci, fructe de pădure, insecte mamifere mici, dar si animale mari de mărimea cerbilor.
Ursii, de obicei sunt animale singuratice, însă se aduna mulți la locurile unde găsesc hrana abundenta (ex. mai ales in pârțile bogate in afina).
Perioada de odihna începe la început de iarna si durează conform condițiilor locale.
Important: in zonele mai calde ursii nu fac hibernare!
In perioada iernii greutatea lor scade considerabil (chiar cu un sfert din greutate), astfel începând de primăvara, când dau iar de hrana mai abundenta, trec la o regenerare totala rapida.
Puii de urs se nasc in timpul iernii. Rămân alături de mama lor pana in primăvara a doua, dar in zona noastră de obicei rămân împreuna cu ursoaica timp de 3-4 ani. Masculinii nu participa la îngrijirea urmașilor, aceștia ajung chiar sa pericliteze viată puilor.
Ursul poate trai in sălbăticie circa 25 de ani, însă in gradina zoologica poate sa ajungă si la 50 de ani.
Cereti oferta pentru observarea ursului si cazare | Aflati mai multe | Rezervati  
Telefon: (004)-0736-651 069 (mobil)     |     (004)-0723-877 570 (mobil)
Va dorim drum bun si sejur placut!
Csíksomlyó szállás

 

Romania-Observarea Ursului la Băile Tuşnad-Szeklerland-Transilvania | Urmărirea Ursului In Masivul Ciomatu Harghita Madaras | Experienta - Aventura – Transilvania!, bazat pe o poveste adevărată. Ursul brun, Bearwatching sau „vânătoarea “de urși cu privirea - obiectivul turistic ascuns al Ardealului, Aşa arată o pensiune în comuna Zetea, Cazare în comuna Zetea la Pensiunea Bear Lodge, Parcul de animale sălbatice din satul Izvoare, La centrul de echitație „Ivo Riding Ranch”, Excursii pe cel mai înalt munte din Secuime. Obiective Turistice la Harghita-Madaraș, Stațiunea Harghita Madaras, Vârful Harghita-Mădăras (1801 m), Stanca Rotunda. Pensiuni, Cabane, Vile, Restaurante la Harghita-Madaraș si in zona apropiata, Pensiuni din Harghita Madaras, Pensiuni si cabane din Zetea, Pensiuni si case de vacanta din Sub Cetate, Cabane si pensiuni din Izvoare