Observarea Ursului la Harghita Madaras | Observatoare ursi | Oferte Speciale, Pachete, Drumetii, Excursii
Romania-Observarea Ursului la Harghita Madaras-Szeklerland-Transilvania | Urmărirea Ursului la Harghita Madaras | Experienta - Aventura – Transilvania!, bazat pe o poveste adevărată. Parcul de animale sălbatice din satul Izvoare | Centrul de echitație „Ivo Riding Ranch”, Ursul brun, Bearwatching sau „vânătoarea” de urși cu privirea - obiectivul turistic ascuns al Ardealului, pensiune în comuna Zetea, Cazare în comuna Zetea la Pensiunea Bear Lodge, Parcul de animale sălbatice din satul Izvoare, La centrul de echitație „Ivo Riding Ranch”, Excursii pe cel mai înalt munte din Secuime. Obiective Turistice la Harghita-Madaraș, Stațiunea Harghita Madaras, Vârful Harghita-Mădăras (1801 m), Stanca Rotunda. Pensiuni, Cabane, Vile, Restaurante la Harghita-Madaraș si in zona apropiata, Pensiuni din Harghita Madaras, Pensiuni si cabane din Zetea, Pensiuni si case de vacanta din Sub Cetate, Cabane si pensiuni din Izvoare
cazaretransilvania.ro, rezervare cazari in Romania, Transilvania cazaretransilvania.ro Cazare la Munte Statiuni Balneare Cazare la Mare Partii si statiuni de schi Lista Localitatilor cu Unitati de Cazare din Romania
Romania                Revelion 2024-2025 Observarea Ursului Cazare Delta Dunarii + Adaugă proprietate   Accesați pagina de facebook cazaretransilvania.ro

Romania – Observarea Ursului la Harghita Madaras – Szeklerland – Transilvania

Urmărirea Ursului la Harghita Madaras | Experienta – Aventura – Transilvania!
bazată pe o poveste adevărată

Parcul de animale sălbatice - satul Izvoare | Centrul de echitație „Ivo Riding Ranch” | Cazare zona Harghita Madaras
Vestea buna privind observarea ursului in habitatul lui natural este, ca la poalele muntelui Harghita Mădăraș poți vedea întotdeauna urs.
Programul Urmărirea Ursului “bear watching” la Harghita Madaraș
  • Se desfășoară pe tot parcursul anului și de obicei începe cu 3 ore înainte de amurg.
  • Sezonul principal al programului este în perioada 15 iunie - 01 septembrie si durează 1,5-2 ore. Adunarea pentru program are loc seara la șase și jumătate (ora 18 și 30 de minute).
    În afara sezonului principal, timpul adunării (întâlnirii) se schimbă de mai multe ori, din cauza scurtării zilelor.
Ce inseamna observarea ursului?
  • Experiență reală și priveliste uimitoare într-un mediu sigur!
  • Un program interesant în care urșii sunt observați în mediul lor natural dintr-o clădire închisă și sigură.
Cum se întâmplă?
Procesul de aderare la programul observarea ursului:
  1. Adunarea se face (conform înțelegerii personale cu conducătorul programului) la intrarea în localitatea Sub Cetate (dinspre Odorheiu Secuiesc), în locul de parcare desemnat, lângă drumul asfaltat. Un SUV vechi Land Rover se află la punctul de întâlnire.
  2. Oaspeții își lasă mașinile in parcare si sunt invitați sa ocupe loc in mașina organizatorului. Participanții sunt transportați de organizator aproape (la 2 km) de punctul de observare al ursului (clădire moderna si solida).
  3. De aici, după briefing (instructaj), urmează o plimbare (de 300 m) până la clădirea de observare al ursului. Este o clădire complet închisă, cu ferestre mari în față. De aici urșii sunt observați în mediul lor natural prin ferestrele clădirii.
  4. Timpul petrecut in clădire este aproximativ o oră și jumătate.
Observarea ursului in habitatul lui natural!
  • Ursul vine la locul special amenajat alimentației spre amurg. Pentru a-l întâmpina cu succes, trebuie să ajungem acolo cu cel puțin 2-2,5 ore înainte de amurg.
  • La fel ca toate fiarele si ursul este atent, de aceea evitați vorbirea cu glas tare și orice fel de zgomot.
  • Parfumul prea intens poate fi deranjant pentru animale.
  • Blițul aparatului de fotografiat poate speria ursul
Informații importante:
Tarif program: 30 EUR / persoană | Eligibil pentru minim 2 persoane!
  • Purtați îmbrăcăminte adecvată.
  • Echipament necesar: bocanci sau cizme
  • Nu aduceți lucruri inutile cu Dvs.
    Răspundem la orice întrebare legata de program pe datele de contact disponibile pe acest site.
-----------------------------------------------------
Servicii suplimentare:
• Transfer de la aeroport, sau de la cazare la locul de pornire al programului observarea ursilor și înapoi
Alegeti și rezervați cazarea potrivită (cabană, pensiune, hotel etc.) din zona Muntilor Harghita Madaras
• Organizarea de tururi cu trăsură trasă de cai, SUV, quad, microbuz cu ghid pe Harghita Mădăras
• Iarna - excursii cu snowmobilul, sau plimbări cu sania trasa de cai.
Așteptam întrebările si intenția de participare la programul Observarea Ursului, prin email.
Cereti oferta programului “Urmărirea Ursului” (bear watching) | Aflati mai multe | Rezervati  
Ursul brun
În România, se găsește subspecia ursului brun numit Ursus arctos arctos.
Până în prima jumătate a sec. XIX ursul brun se găsea în întreaga țară, din Delta Dunării până în Carpați. Însă dea lungul anilor a fost exterminat din zonele de câmpie, pentru a nu împiedica agricultura extensivă și creșterea extensivă a vitelor, pescuitul extensiv și alte activități devenite prioritare din secolul XIX.
Cu toate că trăiește retras în Carpați, ursul își găsește în România cel mai prielnic adăpost din Europa.
Ursul brun trăiește de-a lungul lanțului carpatic, mai ales printre stânci, unde își poate crea bârlogul. Fiind un animal puternic si iute, poate parcurge chiar și 150 de kilometri într-o singură zi și se bazează pe auzul și mirosul bine dezvoltat.
Ursul brun poate sa aibă o înălțime de greabăn intre 1–1,25 m si o lungime a corpului intre 2–2,2 m. Greutatea acestuia se schimba intre 150–250 de kg, însă ursul bine dezvoltat si gras poate avea chiar si peste 350 de kg.
Este un animal plantigrad, iar ghearele nu sunt retractile, imprimându-se în mers odată cu talpa și degetele.
Ursul este omnivor, mănâncă orice, iarba, ciuperci, fructe de pădure, insecte mamifere mici, dar si animale mari de mărimea cerbilor.
Ursii, de obicei sunt animale singuratice, însă se aduna mulți la locurile unde găsesc hrana abundenta (ex. mai ales in pârțile bogate in afina).
Perioada de odihna începe la început de iarna si durează conform condițiilor locale.
Important: in zonele mai calde ursii nu fac hibernare!.
In perioada iernii greutatea lor scade considerabil (chiar cu un sfert din greutate), astfel începând de primăvara, când dau iar de hrana mai abundenta, trec la o regenerare totala rapida.
Puii de urs se nasc in timpul iernii. Rămân alături de mama lor pana in primăvara a doua, dar in zona noastră de obicei rămân împreuna cu ursoaica timp de 3-4 ani. Masculinii nu participa la îngrijirea urmașilor, aceștia ajung chiar sa pericliteze viată puilor.
Ursul poate trai in sălbăticie circa 25 de ani, însă in gradina zoologica poate sa ajungă si la 50 de ani.

Experienta - Aventura – Transilvania! O poveste adevărată

Bearwatching sau „vânătoarea“ de urși cu privirea - obiectivul turistic ascuns al Ardealului
Ce faci când urșii mișună prin livezi după fructe sau pe pășunile tale şi-ţi mănâncă în fiecare an câteva vaci? Vânătorii din comuna Zetea, Harghita, județ unde trăiesc circa 1.000 de urși, s-au gândit să facă un observator pentru urmărirea patrupedelor.
De un an, de când a fost deschis, pe aici au trecut turiști din Australia, Suedia, Norvegia, Finlanda. Din păcate, foarte putini români au ajuns la acest obiectiv.
Pădurarul trage pe dreapta mașina de teren pe la mijlocul drumului care face legătura între Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni, mai exact undeva în comuna Zetea, din județul Harghita, unde s-a dezvoltat un nou tip de turism pe la noi: „bear watching“ sau, pe românește, „urmărirea“ sau „observarea“ ursului.
Bărbatul care ne va duce să vedem ursul brun e un munte de om, chel, cu pantaloni de camuflaj și o figură serioasă.
Coboară din mașină și vine sprinten spre noi. Nu numai înfățișarea spartană, dar și spiritul lui de observație mă neliniștește.
Deși eram șase turiști care așteptau, ochii i-au coborât spre rucsacul unui coleg, care și-a pus într-un buzunar lateral un spray cu piper, care abia se observa. „Ce vrei să faci cu ăla, să sperii ursul?“, întreabă uriașul și începe să râdă cu poftă.
Ne urcăm în mașină și pornim spre locul special amenajat din satul Desag pentru urmărirea ursului. Zsolt Babos, pădurarul comunei, conduce cu îndemânare jeep-ul pe drumul de munte. În ciuda înfățișării milităroase, este prietenos și ne răspunde la întrebări cu amabilitate. „Scuzați-mi româna, dar nu prea am cu cine s-o vorbesc pe aici! Îmi pare bine când mai vin turiști români, că pot s-o mai exersez“, spune, sincer, bărbatul.
Într-adevăr, în Harghita, 85% din locuitori fiind de etnie maghiară, poți întâlni destul de des oameni care ridică din umeri dacă le vorbești în română.
La un moment dat, jeep-ul se oprește și uriașul coboară. Scoate, tacticos, dintr-o husă îngrijită, o carabină cu lunetă și un binoclu.
Majoritatea vânătorilor au puști care folosesc cartușe cu alice: atunci când apeși trăgaciul, aruncă zeci de biluțe mici către animal. Nu trebuie să ai o mare precizie ca să nimerești ceva cu o asemenea armă. În schimb, carabina lui era pe cartuș cu proiectil, o singură bucată de metal, ascuțită, care se îndreaptă mortal spre vânat. „Este o pușca foarte puternică. Poți vâna orice cu ea“, a spus Zsolt.
Ne continuăm aventura pe jos, pe un drum forestier, care, la un moment dat, se transformă într-o potecă străjuită de brazi deși. „ATENŢIE! URŞI PERICULOŞI!“
Din nou, îmi simt pulsul cum crește, când, la un moment dat, pe trunchiul unui copac văd o plăcută roșie pe care scrie cu alb, în maghiară și în română: „ Intrarea strict interzisă, pericol de moarte!“.
Zsolt ne cere să păstrăm liniștea deplină și să înaintăm în șir indian.
Înainte de a veni la „bears watching“, ni s-a făcut instructajul: vorbitul se face în șoaptă, sau mai bine deloc, și nu trebuie să folosim parfum sau deodorant pentru că ursul are un miros foarte fin și ar putea fi alertat de orice.
Cum ne apropiem de observatorul special amenajat alte plăcuțe ne avertizează: „Atenție! Urși periculoși!“. De data aceasta, pe plăcuțe apar și fotografii ale unui urs brun care se uită fioros. După cum aveam să vedem în curând, nu erau poze de pe Google, ci erau făcute în poienița unde în fiecare seară doi-trei urși, câteodată și cinci-șase, veneau să se hrănească, cu două-trei ore înainte de apus.
După vreo doi kilometri de mers pe jos, pădurarul ne spune cu voce coborâtă: „Așteptați un moment și dacă ridic degetul în sus și vă fac semnul OK, veniți încet, fără să scoateți un zgomot“. Ne-am prefăcut în stane de piatră. Îmi stătea pe limbă să întreb: „Ce trebuie să facem dacă nu e OK? S-o luăm la fugă ca descreierații prin pădure?“. Dar m-am abținut și bine am făcut pentru că n-a fost nevoie, totul era în regulă.
Am intrat în desișul de la marginea drumului și, la câțiva metri în fața noastră, a apărut o căbănuță din lemn, cu trei ferestre care dau spre o poieniță.
În fată, vânătorii din zonă au amenajat un fel de cușcă unde, în fiecare seară, aduc sute de kilograme de carne.
Din 2013, de când Asociația Vânătorilor și Pescarilor din zonă a amenajat observatorul în satul Desag, circa 25 de urși sunt abonați la „cantină“. Carnea este adusă de la abatoarele din localitățile din apropiere și de la sătenii cărora le-au murit orătăniile.
Observatorul îți dă senzația că stai cu telecomanda în fața televizorului. Te relaxezi comod pe scaun, și la 100 de metri în fața ta se desfășoară spectacolul naturii. Te uiți prin gemuleț și vezi fiecare mișcare din poieniță.
Întrucât așteptarea poate dura și câte două ore, în căbănuță a fost adus şi un pat. Circa zece persoane încap în observator în același timp. Singurul inconvenient este aerul închis, din cauza faptului că ușa trebuie să rămână ferecată. „Ursul are mirosul foarte bun, și dacă vântul bate dinspre observator spre poieniță, ne va simți și va pleca“, ne-a explicat Zsolt.
El verifică în mod constant pe un dispozitiv montat pe un brad în ce direcție suflă vântul. În ziua respectivă, vântul nu a ținut deloc cu noi. Ușa a rămas închisă.
Adevărul este că trebuie să ai puțintică răbdare până vine ursul. O durată medie de așteptare este de circa o oră. Dar nu vă faceți griji, pădurarul, care la prima vedere părea un individ periculos, este o gazdă admirabilă. Veți avea posibilitatea să aflați multe informații extrem de interesante de la el, în timp ce așteptați să vină ursul. Și, fiind vânător de meserie, nu vor lipsi istoriile specifice. POVEŞTI VÂNĂTOREŞTI
O problemă pe care am dezbătut-o cu el a fost: ce faci dacă te întâlnești cu ursul? El spune, cu zâmbetul pe buze, că primul lucru pe care trebuie să-l faci este să faci gălăgie, bați din palme, strigi, iar dacă nu fuge, atunci o iei tu la sănătoasa.
„Ursul nu atacă numai dacă se simte amenințat. De obicei, ursoaicele atacă dacă-și simt puii în pericol. Eu m-am întâlnit odată cu unul și am rupt-o la fugă, deși aveam carabina în mână. Așa de mare a fost emoția, că am uitat de pușcă“, spune el râzând cu poftă.
Poveștile cu urși care atacă oameni, dar mai ales animale sunt la ordinea zilei. „Acum câțiva ani, doi ciobani au găsit bârlogul unei ursoaice. Animalul fiind plecat, au intrat și au găsit acolo doi pui de urs. Pe când voiau să-i ducă de acolo, a venit ursoaica și i-a măcelărit. I-a făcut bucăți, povestește grav pădurarul. „De ce au mers în bârlogul ursului, nu pot să înțeleg...“, mai spune omul.
Dacă în România trăiesc peste 6.000 de urși, o treime din populația Europei, județul Harghita găzduiește circa 1.000 de exemplare, situându-se pe locul al doilea în tara, după Covasna. În zona comunei Zetea sunt 300 de urși, ceea ce înseamnă că atacurile nu sunt ceva neobișnuit aici. „Noi hrănim vreo 25 de urși la observator, dar restul până la 300 mai coboară prin sate.
Cel mai des sunt atacate vacile. Anul trecut au fost cam 12 atacuri la vaci. Toamna, când se fac merele și prunele, urșii coboară și pentru fructe. Anul acesta, şi un om a fost atacat, din păcate. Mergea cu vitele la pășune și a fost rănit de o ursoaică cu pui“, povestește pădurarul.
În timp ce-l ascultăm cu atenție pe Zsolt, o vulpe începe să dea târcoale cuștii unde carnea îi așteaptă pe urși. Dă o tură și se îndepărtează repede, probabil simțind că se apropie un animal mai mare.
Între timp, pădurarul ne povestește că în zonă sunt câteodată și probleme cu lupii: „Nu numai oile le atacă, dar s-a întâmplat să ia cu totul câinele din lanț și să-l ducă“.
Și cum vorbim noi de lup, la marginea poieniței își face apariția un urs. Fiara se află la vreo 50 de metri de locul unde eram. Am impresia că e așa de aproape că-l pot atinge. Simt o combinație de frică și curiozitate. Blănosul se apropie foarte prudent de cușca unde a fost lăsată carnea. Se uită spre observator, dar nu simte nimic dubios. Nu vede camerele ațintite asupra lui. E drept că nimeni nu suflă, singurul sunet fiind click-ul făcut pe butonul aparatului foto. Ursul înșfacă un stomac de vită și o ia la goană.
Suntem mulțumiți: ne-am făcut pozele și filmulețele. Deși a durat câteva secunde, am văzut ursul pe viu. Experiența face toți banii, am zis, adică 20 de euro, cât costă de persoană. Dar urşii ne mai rezervau o surpriză. Între timp, mai așteptăm, mai povestim.
Aflăm de la pădurar că în sezonul estival numărul de turiști ajunge la 20-30 pe săptămână. „Din Ungaria sunt 90% din turiști. Avem și români, dar și turiști din tari mai îndepărtate precum Australia, Marea Britanie, Suedia, Norvegia, Finlanda, Austria, Germania.
Ideea să facem observatorul ne-a venit când oamenii ne întrebau: «Ce putem vedea în zonă?» și ne-am gândit dacă tot sunt mulți urși pe aici să transformăm asta într-o atracție turistică“, a povestit pădurarul. Obiectivul este discret, promovarea făcându-se prin intermediul pensiunilor din zonă pe o pagină de web: Pensiuni din zona Zetea
Tocmai când ne pregăteam să încheiem ziua de observat ursul, numai ce apare în poieniță un exemplar, care de data asta ne lasă cu gura căscată. Un monstru de vreo 400 de kilograme, după cum a estimat pădurarul, care a făcut ca primul urs să pară un câine de companie. Monstrul adulmecă bucățile de carne din cușcă și scoate o halcă generoasă. O mută lângă un copac și începe să mănânce. Parcă am filma un documentar la Discovery. Pentru mai bine de două minute, care par o eternitate după o oră de așteptare, ursul se prezintă în toată splendoarea lui. Putem vedea fiecare mișcare pe care o face, fiecare încordare a mușchilor puternici, fiecare moment în care își ridică precaut capul să cerceteze ce se întâmplă în jur. După ce termină, se întoarce spre cușcă pentru un supliment, când ceva neașteptat se întâmplă. Își ridică privirea spre observator, se uită parcă în ochii noștri și o rupe la fugă cu o viteză neașteptată pentru cele 400 de kilograme ale sale.
Ce se întâmplase? Pe aparatul foto al unui coleg de „bear- watching“ a pâlpâit luminița care reduce efectul de „ochi roșii“. O fracțiune de secundă a durat totul. Urșii sunt foarte prudenți și fug la orice semn de pericol.
Regula de aur atunci când mergi la privit de urși este fără blițuri și fără nicio luminiță, trebuie să te pierzi în peisaj.
Lecția este importantă: având în vedere modul în care a reacționat monstrul de 400 de kilograme la o luminiță roșie, șansele să fii atacat de un urs în condiții normale sunt foarte mici. Incidentele se întâmplă atunci când tu reprezinți un potențial pericol pentru puii de urs.
„Din Ungaria sunt 90% din turiști. Avem și români, dar și turiști din tari mai îndepărtate precum Australia, Marea Britanie, Suedia, Norvegia, Finlanda, Austria, Germania.
Ideea să facem observatorul ne-a venit când oamenii ne întrebau: «Ce putem vedea în zonă?»
Cum ajungi la „bearwatching“ Observatorul se află în comuna Zetea, satul Desag (județul Harghita). Informații găsești la orice pensiune, unde vei afla datele de contact ale pădurarului Zsolt Babos.
Informații găsești şi pe pagina Observarea ursului unde găsești numărul de telefon mobil al lui Zsolt. Grupurile trebuie să fie de minim două persoane, iar plecările se fac cu câteva ore înainte de lăsarea nopții.
Pentru a ajunge la Zetea, există mai multe trasee principale din diferitele parti a tarii:
  1. Oradea – Cluj-Napoca – Turda – Sovata – Odorheiu Secuiesc – Zetea: 359 kilometri – traficul și stresul la volan reduse, peisajele sunt frumoase.
  2. București – Ploiesti – Sinaia – Brașov – Feldioara – Odorheiu Secuiesc – Zetea: 300 de kilometri – trafic mai intens, peisaj frumos.
  3. Satu Mare – Dej – Reghin – Odorheiu Secuiesc: 335 km
  4. Arad – Deva – Sebes – Sibiu – Medias – Sighisoara – Odorheiu Secuiesc: 420 km
  5. Suceava – Piatra Neamt – Gheorgheni – Zetea: 240 km
  6. Iasi – Piatra Neamt – Gheorgheni – Zetea: 260 km
  7. Galati – Focsani – Targu Secuiesc – Miercurea Ciuc – Odorheiu Secuiesc – Zetea: 320 km
Cunoscătorii știu să ajungă aici. Mai ales cei pasionați de vânătoare care vin din străinătate pentru a avea posibilitatea să ducă acasă un trofeu de urs brun.
„Am avut anul acesta opt partide de vânătoare pentru urși. Toți participanții au fost străini. Mulți vin din Germania.
Pentru un urs mijlociu trebuie să plătești 5.000 de euro și 7.000 de euro pentru unul mare. Asta numai după ce ai primit aviz de la minister“, povestește pădurarul.
Cei care vor să guste carne de urs, fără a fi nevoiți să și împuște unul, pot să cumpere salam din carnea patrupedului de la o carmangerie locală specializată pe vânat.
Cine doresc sa cunoasca si sa exploreze zona pitoreasca Harghita aşa arată o pensiune în comuna Zetea
În funcție de dorința oaspeților se oferă servicii de demipensiune sau pensiune completă.
Specificul gastronomic este unul tradițional, dintre sortimentele oferite nelipsind sarmalele cu smântână, gulașul la ceaun, pâinea de casă și renumitul „kürtős kalács”.
Pentru familii si grupuri de prieteni va recomandam cazare la cabana în comuna Zetea: Cabana Bear Lodge
Printre facilitățile pensiunii se numără: living elegant si mare cu șemineu, bucătărie complet utilata, încălzire cu centrala pe baza de lemne, apa calda non-stop, Ciubar secuiesc, parcare in curte.
Pensiunea se află aproape pe malul lacului de acumulare de la Zetea, care invită oaspeții la pescuit, înot și vâslit.
Alte atracţii, programe si agrement in zona Harghita Madaras
Parcul de animale sălbatice din satul Izvoare, comuna Zetea
Parcul de animale sălbatice din satul Izvoare, comuna Zetea: pe o suprafață de 320 de hectare, într-o regiunea pitorească brăzdată de râuri și înconjurată de munți, trăiesc căprioare, cerbi și mufloni.
Acest parc de animale nu este o grădină zoologică sau o fermă, ci recreează mediul natural al acestor animale.
Un tur prin parc, însoțit de ghid costă 7 euro (30 de lei) pentru adulți şi 3,50 de euro pentru copii (15 lei). Turele pot fi însoțite de degustarea produselor delicioase din zonă.
Centrul de echitație din satul Izvoare, comuna Zetea.
Centrul de echitație din satul Izvoare, comuna Zetea.
La centrul de echitație „Ivo Riding Ranch” se află singura herghelie de cai islandezi din România. Rasa aceasta este ideal pentru cei ce vor să învețe să călărească, întrucât este foarte prietenos, docil și ușor de manevrat. Centrul dispune de 20 de cai islandezi.
Un pachet care include trei lecții de călărie, fiecare de cel puțin 60 minute, costă 100 lei/persoană. Un traseu în natură de o zi care include pregătirea cailor, călăritul în zona Munților Harghita Mădăraș, o băutură și o masă în timpul excursiei costă 200 de lei/persoană.
Excursii pe cel mai înalt munte din Secuime.
Excursia pe vârful Harghita-Mădăraș (1801 m), cunoscut sub numele „Muntele Sfânt al Secuilor”, pornește de la cabana din apropierea vârfului și durează o oră. Nu exista porțiuni abrupte, pe vârf putându-se ajunge după o plimbare ușoară. Se spune ca n-au trecut prin Secuime cei care n-au urcat pe vârful muntelui.
Obiective Turistice la Harghita-Madaraș
Stațiunea Harghita Madaras
• Vârful Harghita-Mădăras (1801 m)
• Piatra Bufnitei (1679 m)
Unitati de cazare recomandate la Harghita-Madaraș si in zona apropiata: pensiuni, cabane, vile, restaurante
Pensiuni din Harghita Madaras  
Pensiuni si cabane din Zetea
Pensiuni si case de vacanta din Sub Cetate
Cabane si pensiuni din Izvoare
Pensiuni si vile din Desag
Cateva perle dintre cele mai frumoase cazari din zona pitoreasca a Harghitei:
 
Cereti oferta pentru “Urmărirea Ursului” si cazare | Aflati mai multe | Rezervati  
Telefon: (004)-0736-651 069 (mobil)     |     (004)-0723-877 570 (mobil)
Va dorim drum bun si sejur placut!
Csíksomlyó szállás

 

Romania-Observarea Ursului la Harghita Madaras-Seclerland-Transilvania | Urmărirea Ursului la Harghita Madaras | Experienta - Aventura – Transilvania!, bazat pe o poveste adevărată. Parcul de animale sălbatice din satul Izvoare | Centrul de echitație „Ivo Riding Ranch”, Ursul brun, Bearwatching sau „vânătoarea “de urși cu privirea - obiectivul turistic ascuns al Ardealului, Aşa arată o pensiune în comuna Zetea, Cazare în comuna Zetea la Pensiunea Bear Lodge, Parcul de animale sălbatice din satul Izvoare, La centrul de echitație „Ivo Riding Ranch”, Excursii pe cel mai înalt munte din Secuime. Obiective Turistice la Harghita-Madaraș, Stațiunea Harghita Madaras, Vârful Harghita-Mădăras (1801 m), Stanca Rotunda. Pensiuni, Cabane, Vile, Restaurante la Harghita-Madaraș si in zona apropiata, Pensiuni din Harghita Madaras, Pensiuni si cabane din Zetea, Pensiuni si case de vacanta din Sub Cetate, Cabane si pensiuni din Izvoare