Ursul - Ursus arctos - poate sa aiba o inaltime de greaban intre 1 – 1,25 m si o lungime a corpului intre 2 – 2,2 m. Greutatea acestuia se schimba intre 150 – 250 de kg, insa ursul gras poate avea chiar si 350 de kg. Ursul este omnivor, mananca orice, iarba, ciuperci, fructe de padure, insecte mamifere mici ori animale de marimea cerbilor.

observarea ursului, programe, vanatoare observarea ursului, programe, vanatoare observarea ursului, programe, vanatoare observarea ursului, programe, vanatoare observarea ursului, programe, vanatoare observarea ursului, programe, vanatoare observarea ursului, programe, vanatoare observarea ursului, programe, vanatoare observarea ursului, programe, vanatoare

Romania - Transilvania - Seclerland - Observarea Ursului la Harghita Madaras

 

 

observarea ursului, programe, vanatoare

Observarea ursului in habitatul lui natural!

Taxa de participare: 20 Euro/persoana (Poate fi organizat pentru minimum 2 persoane!).

Ursul vine la locul special amenajat pentru alimentatie spre amurg. Trebuie ajuns la locul de panda cu 2 sau cu 2,5 ore inainte de inserare. Ca orice animal salbatic si ursul este unul prudent, astfel in vederea unui pandit cu succes trebuie evitat orice zgomot si discutie tare. Chiar si unele parfumuri intense pot fi considerate conditii deranjante. La fel de periculos este si blitul aparatului de fotografiat care il sperie pe acest animal.

Ursul (Ursus arctos)
Ursul poate sa aiba o inaltime de greaban intre 1 – 1,25 m si o lungime a corpului intre 2 – 2,2 m. Greutatea acestuia se schimba intre 150 – 250 de kg, insa ursul gras poate avea chiar si 350 de kg. Ursul este omnivor, mananca orice, iarba, ciuperci, fructe de padure, insecte mamifere mici ori animale de marimea cerbilor.
De obicei sunt animale singuratice, insa se aduna multi la locurile unde gasesc hrana abundenta (ex. mai ales in partile bogate in afina). Perioada de odihna incepe la inceput de iarna si dureaza conform conditiilor locale (in zonele mai calde ursii nu fac hibernare). In perioada iernii greutatea lor scade considerabil (chiar cu un sfert din greutate), astfel incepand cu primavara are loc o regenerare rapida.
Puii de urs se nasc in timpul iernii care raman alaturi de mama lor pana in primavara a doua, de obicei insa raman impreuna timp de 3-4 ani. Masculinii nu participa la ingrijirea urmasilor, acestia ajung sa pericliteze viata puilor. Ursul poate trai circa 25 de ani.

observarea ursului, programe, vanatoare observarea ursului, programe, vanatoare observarea ursului, programe, vanatoare
observarea ursului, programe, vanatoare observarea ursului, programe, vanatoare observarea ursului, programe, vanatoare
observarea ursului, programe, vanatoare observarea ursului, programe, vanatoare observarea ursului, programe, vanatoare
observarea ursului, programe, vanatoare observarea ursului, programe, vanatoare observarea ursului, programe, vanatoare
observarea ursului, programe, vanatoare observarea ursului, programe, vanatoare observarea ursului, programe, vanatoare

observarea ursului, programe, vanatoare

observarea ursului, programe, vanatoare

observarea ursului, programe, vanatoare

observarea ursului, programe, vanatoare

observarea ursului, programe, vanatoare

observarea ursului, programe, vanatoare

observarea ursului, programe, vanatoare

observarea ursului, programe, vanatoare


Primim solicitarea DVS. prin e-mail Non-Stop.

Putem fi contactati telefonic intre orele:
Luni - Vineri      10 - 18 h

Contact in limba romana, engleza, maghiara

   Mobil RO:   (004) - 0757 361 570

 

TOP