Observarea Ursului Lacul Sfanta Ana | Observatoare ursi | Oferte Speciale, Pachete, Drumetii, Excursii
Romania-Observarea Ursului la Lacul Sfanta Ana-Szeklerland-Transilvania | Urmărirea Ursului la Lacul Sfanta Ana | Experienta - Aventura – Transilvania!, bazat pe o poveste adevărată. Bearwatching sau „vânătoarea” de urși cu privirea - obiectivul turistic ascuns al Ardealului, Obiective Turistice la Lacul Sfanta Ana, Tinovul Mohos, Stațiunea Baile Balvanyos, Baile Tusnad. Pensiuni, Cabane, Vile, Restaurante la Lacul Sfanta Ana si in zona apropiata, Pensiuni din Lacul Sfanta Ana, Pensiuni si cabane din Balvanyos, Bixad, Hoteluri, pensiuni si case de vacanta din Baile Tusnad si Balvanyos
cazaretransilvania.ro, rezervare cazari in Romania, Transilvania cazaretransilvania.ro Cazare la Munte Statiuni Balneare Cazare la Mare Partii si statiuni de schi Lista Localitatilor cu Unitati de Cazare din Romania
Romania                Revelion 2024-2025 Observarea Ursului Cazare Delta Dunarii + Adaugă proprietate   Accesați pagina de facebook cazaretransilvania.ro

Romania – Observarea Ursului la Lacul Sfanta Ana – Szeklerland – Transilvania

Urmărirea Ursului la Lacul Sfânta Ana | Experienta – Aventura – Transilvania!

Lacul Sfanta Ana este un lac vulcanic, fiind singurul lac de acest tip pe întreg teritoriul României.
Este situat pe teritoriul județului Harghita, in masivul Ciomatu, in apropiere de Băile Tușnad si Băile Balvanyos
Lacul este așezat pe fundul craterului unui vulcan stins, denumit Ciomatu, din masivul vulcanic Puciosul, locul celei mai recente erupții vulcanice in Carpați si in Europa de Est, care a avut loc acum câteva zeci de mii de ani.
Lacul Sfânta Ana, este o rezervație complexa naturala, geologica, floristica si faunistica, fiind legat de Băile Tușnad prin poteci turistice.
Turiștii veniți la Lacul Sfânta Ana nu au nevoie de prognozele meteorologilor pentru a afla cum va fi vremea, ei având la îndemâna o metoda empirica, dar exacta, oferita de muntele vulcanic: cele doua fisuri formate in munte care prevestesc vremea.
Localnicii știu ca "Daca emanațiile din fisuri pișca la nas, atunci e semn de furtuna, iar daca nu, ziua va fi însorită, tocmai potrivita pentru drumeții".
Observatorul de urşi Lacul Sfânta Ana
Observatoarele se bucură de popularitate maximă, nu numai în Transilvania, dar și în toată Europa. Puteți observa pe lângă urși și alte animale sălbatice: porci mistreți, cerbi, căprioare.
Se cunoaște, că orice turist care vine în zona lacului Sfânta Ana dorește să vadă si ursul. Prin urmare am decis că vom asigura condiții sigure și civilizate pentru cei interesați de acest animal măreț, Ursul Brun.
Observatorul de urși deși funcționează ca un punct de observare a animalelor sălbatice pentru turişti, adică programul se conformează nevoilor turiștilor, din punct de vedere fotografic este cel mai bun loc de observare si urmărire a ursului din Transilvania, poate si din Romania.
Din observatorul de ursi închis, termo si fonic izolat, acoperit şi creat pentru a oferi siguranță, se poate observa confortabil ursul în mediul său natural, prin geamurile mari de sticlă, chiar şi pe vreme ploioasă.
Observatorul de ursi este dotat cu facilități si anexe suplimentare. Există curent electric, se poate încărca telefonul, sau aparatul de fotografiat.
Este dotat cu încălzire, aer condiționat şi toaletă.
Locul are şi reflectoare exterioare potrivite pentru observarea urșilor pe timp de noapte.
In incinta observatorului de ursi putem asigura recreerea plăcută chiar și unui grup mai mare, de 45 de persoane.
Punctul de plecare este de obicei de la cabana din apropiere.
De la mașini ne plimbăm pe o cărare forestieră cu o pantă ușoară de 400 metri pana la observatorul de ursi.
Deoarece drumeția se desfășoară în natură, este bine să ne pregătim cu îmbrăcăminte potrivita pentru teren si merita sa aducem cu noi o umbrelă sau o geacă, pentru o eventuală ploaie.
Veniți şi vedeți regele codrilor transilvăneni în habitatul său natural, în toată măreția sa.
Tariful programului: 25 EUR / persoană
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați.
Observarea ursului in habitatul lui natural!
  • Ursul vine la locul special amenajat spre amurg. Pentru a-l întâmpina cu succes, trebuie să ajungem acolo cu cel puțin 2-2,5 ore înainte de amurg.
  • La fel ca toate fiarele si ursul este atent, de aceea evitați vorbirea cu glas tare și orice fel de zgomot.
  • Parfumul prea intens poate fi deranjant pentru animale.
  • Blițul si alte lumini ale aparatului de fotografiat poate speria ursul

Experienta - Aventura – Transilvania!

Pentru cei care doresc sa cunoască si sa exploreze zona pitoreasca Lacul Sfânta Ana din judetul Covasna stau la dispoziție următoarele Cabane si pensiuni recomandate din zona apropiata
Baile Balvanyos  (Cetatea Balvanyos)
Ruinele fostei cetati (dateaza din anii 1100), se află la o altitudine de 1029 m pe dealul Cetate, ce se ridica deasupra staţiunii balneoclimaterice Bálványos.
Cetatea avea rolul principal de observare a inamicului si semnalizarea pericolului catre locuitorii din Depresiunea Ciucului.
De pe turnul cetăţii aveţi parte de o privelişte inedită asupra zonei intregi.
Baile Balvanyos Pensiunea Cetate***  
În funcție de dorința oaspeților se oferă servicii de demipensiune sau pensiune completă.
Specificul gastronomic este unul tradițional, dintre sortimentele oferite nelipsind sarmalele cu smântână, gulașul la ceaun, pâinea de casă și renumitul „kürtős kalács”.
Condiții ideale de cazare pentru familii si grupuri de prieteni intr-un cadru natural de excepție aproape de natura în Baile Balvanyos Casele de Vacanta Istvana
Printre facilitățile cabanelor se numără: restaurant, bar, demipensiune, parcare si programe, ca organizare excursii si drumeții, itinerarii cu minibus de 8-11 persoane.
Cine doresc condiții de 4 stele cu SPA si Wellness, grupuri mari, familii, grupuri de prieteni si de tineret, pe o poiana imensă de lângă pădure si parau gasesc remarcabilul Grand Hotel Balvanyos**** din Baile Balvanyos
Cazare in zona Lacul Sfânta Ana - Romania - Transilvania - Județul Covasna
Drumetii, ture, atractii, obiective turistice si agrement din zona Lacului Sfanta Ana
Tinovul Mohoş
Rezervaţia naturală Tinovul Mohos (in traducere liberă: lac cu muşchi) se situează în colţul estic al Masivului Ciomatu Mare, la poalele sudice ale Vârfului Mohoş (1177 m), la o altitudine de 1050 m.
În România, in Judetul Harghita există un loc, care pare desprins dintr-un sci-fi: o pădure cu mlaștină oligotrofă, formată într-un crater vulcanic de aproape 80 de hectare, cu plante carnivore, halucinogene, otrăvitoare (roua cerului, ruginare) si lacuri cu o aciditate ridicată.
Drumetii de recunoastere in apropiere cu pornire din statiunea Balvanyos:
• Balvanyos - Baile Csiszar - Csoma-puszta - Pestera Begyenko - Balvanyos (crucea albastra, 5 ore)
• Baile Balvanyos - Izvorul Ibolya - Cetatea Balvanyos (punct galben, 1 ora)
• Balvanyos-Bai cu vitriol (punct rosu, 1 ora)
• Turia - Pestera Budos (punct albastru 1 1/2 ora)
• Pestera Gyilkos - Madartemeto - Buffogo - Baile Balvanyos (punct albastru, 5 ore)
• Balvanyos - Lacul Sfânta Ana (crucea galbena, 3 ore)
Așteptam întrebările si intenția de participare la programul Observarea Ursului, prin email.
Cereti oferta programului “Observarea Ursului” (bear watching) | Aflati mai multe | Rezervati  
Ursul brun
În România, se găsește subspecia ursului brun numit Ursus arctos arctos Până în prima jumătate a sec. XIX ursul brun se găsea în întreaga țară, din Delta Dunării până în Carpați. Însă de-a lungul anilor a fost exterminat din zonele de câmpie, pentru a nu împiedica agricultura, creșterea a vitelor si pescuitul extensiv, precum și alte activități devenite prioritare din secolul XIX.
Cu toate că trăiește retras în Carpați, ursul își găsește în România cele mai prielnice adăposturi din Europa.
Ursul brun trăiește de-a lungul lanțului carpatic, mai ales printre stânci, unde își poate crea bârlogul. Fiind un animal puternic si srinten, poate parcurge chiar și 150 de kilometri într-o singură zi și se bazează pe auzul și mirosul bine dezvoltat.
Ursul brun poate sa aibă o înălțime de greabăn intre 1–1,25 m si o lungime a corpului intre 2–2,2 m. Greutatea acestuia se schimba intre 150–250 de kg, însă ursul bine dezvoltat si gras poate avea chiar si peste 350 de kg.
Este un animal plantigrad, iar ghearele nu sunt retractile, imprimându-se în mers odată cu talpa și degetele.
Ursul este omnivor, mănâncă orice, iarba, ciuperci, fructe de pădure, insecte mamifere mici, dar si animale mari de mărimea cerbilor.
Ursii, de obicei sunt animale singuratice, însă se aduna mulți la locurile unde găsesc hrana abundenta (ex. mai ales in pârțile bogate in afina).
Perioada de odihna începe la început de iarna si durează conform condițiilor locale.
Important: in zonele mai calde ursii nu fac hibernare!.
In perioada iernii greutatea lor scade considerabil (chiar cu un sfert din greutate), astfel începând de primăvara, când dau iar de hrana mai abundenta, trec la o regenerare totala rapida.
Puii de urs se nasc in timpul iernii. Rămân alături de mama lor pana in primăvara a doua, dar in zona noastră de obicei rămân împreuna cu ursoaica timp de 3-4 ani. Masculinii nu participa la îngrijirea urmașilor, aceștia ajung chiar sa pericliteze viată puilor.
Ursul poate trai in sălbăticie circa 25 de ani, însă in gradina zoologica poate sa ajungă si la 50 de ani.
 
Cereti oferta pentru observarea ursului si cazare | Aflati mai multe | Rezervati  
Telefon: (004)-0736-651 069 (mobil)     |     (004)-0723-877 570 (mobil)
Va dorim drum bun si sejur placut!
Csíksomlyó szállás

 

Romania-Observarea Ursului la Lacul Sfanta Ana-Seclerland-Transilvania | Urmărirea Ursului la Lacul Sfanta Ana | Experienta - Aventura – Transilvania!, bazat pe o poveste adevărată. Parcul de animale sălbatice din satul Izvoare | Centrul de echitație „Ivo Riding Ranch”, Ursul brun, Bearwatching sau „vânătoarea “de urși cu privirea - obiectivul turistic ascuns al Ardealului, Aşa arată o pensiune în comuna Zetea, Cazare în comuna Zetea la Pensiunea Bear Lodge, Parcul de animale sălbatice din satul Izvoare, La centrul de echitație „Ivo Riding Ranch”, Excursii pe cel mai înalt munte din Secuime. Obiective Turistice la Harghita-Madaraș, Stațiunea Lacul Sfanta Ana, Vârful Harghita-Mădăras (1801 m), Stanca Rotunda. Pensiuni, Cabane, Vile, Restaurante la Harghita-Madaraș si in zona apropiata, Pensiuni din Lacul Sfanta Ana, Pensiuni si cabane din Zetea, Pensiuni si case de vacanta din Sub Cetate, Cabane si pensiuni din Izvoare