Observarea Ursului in depresiunea Gheorgheni | Observatoare ursi | Oferte Speciale, Pachete, Drumetii, Excursii
Romania-Observarea Ursului la Gheorgheni-Szeklerland-Transilvania | Urmărirea Ursului la Harghita Madaras | Experienta - Aventura – Transilvania!, bazat pe o poveste adevărată. Ursul brun, Bearwatching sau „vânătoarea “de urși cu privirea - obiectivul turistic ascuns al Ardealului, Pensiune în Gheorgheni, Excursii, Drumetii, Obiective Turistice la Gheorgheni, Stațiunea Lacu Rosu. Pensiuni, Cabane, Vile, Restaurante la Gheorgeni si in zona apropiata, Pensiuni din Gheorgeni, Pensiuni si cabane din Lazarea, Pensiuni si case de vacanta din Borzont, Cabane si pensiuni din Bucin
cazaretransilvania.ro, rezervare cazari in Romania, Transilvania cazaretransilvania.ro Cazare la Munte Statiuni Balneare Cazare la Mare Partii si statiuni de schi Lista Localitatilor cu Unitati de Cazare din Romania
Romania                Revelion 2024-2025 Observarea Ursului Cazare Delta Dunarii + Adaugă proprietate   Accesați pagina de facebook cazaretransilvania.ro

Romania – Observarea Ursului la Gheorgheni – Szeklerland – Transilvania

Urmărirea Ursului la Gheorgheni | Experienta – Aventura – Transilvania!

Municipiul Gheorgheni este situat în partea de est a Depresiunii Gheorgheni este cel de al treilea oraș ca mărime din județul Harghita, Transilvania, România.
Se afla la 810 de metri altitudine deasupra nivelului marii.
Depresiunea Gurghiului este considerata una dintre cele mai friguroase regiuni ale tarii, datorita faptului pentru care numărul zilelor friguroase depășesc 160.
Faimoasa Lacu Roșu se afla la doar 25 de km de la centrul municipiului Gheorgheni.
Observatorul de urși Gheorgheni
Observatorul de urși Medveakadémia oferă un prilej neuitat de relaxare pentru cei care doresc să cunoască mai multe despre mai noul "răufamat" urs carpatin.
Ursul Brun, sau Regele Carpaților, îl puteți urmări din pândă modernă (Observator urși)  și sigură, la poalele munților Gurghiului, în Depresiunea Gheorgheni.
Observatorul de urși funcționează ca un punct de observare a animalelor sălbatice pentru turiști, adică programul se conformează nevoilor turiștilor.
Nu vă invităm la zoo și nici într-un parc vânătoresc, noi vă conducem în inima sălbăticiei Depresiunii Gurghiului.
Va aducem aminte, că ursul nu este un animal domestic, și chiar dacă revine la locurile unde găsește hrană, nu este deloc sigur, ca din motive numai de el știute să nu-și facă apariția la (șansele să nu apare sunt foarte mici).
Acest lucru însă se poate întâmpla foarte ușor dacă nu respectăm niște reguli elementare ale conduitei de baza.
La pânda din Observatorul de urși, sau în apropierea pândei menținem liniștea, ne lipsim de fumat, de băuturile alcoolice si de folosirea telefonului mobil înafara de a filma si fotografia in mod silențios.
Toți participanții la Academia de urși, sunt rugați să poarte haine cât mai închise la culoare și să evite îmbrăcămintea cu culori stridente.
Pe timpul pândei (cca. 3 ore) veți fi alături de un vânător specializat în domeniu, care vă va oferi din propria experiența informații unice despre modul de trai si obiceiurile ursului brun.
O sa aveți si posibilitatea de a asculta cele mai de seama povestiri vânătorești si aventuri adevărate din viața urșilor, in prim plan favoritul observatorului ursulețul Lekvar.
Oricât de straniu pare la prima vedere, un rol important in programul de urmărirea urșilor, precum si realizarea pândei Observatorului de ursi Gheorgheni „Medveakadémia” îl are ursul nostru cu numele de Lekvar (GEM), un brav ursuleț ajuns acum la maturitate.
Pornirea se face de obicei din Gheorgheni, în jurui orei 18.00, sau la alte ore stabilite în prealabil.
Turul de urmărire al ursului brun este ghidat de vânătorul specializat în în wildlife.
După prezentare, lăsăm mașinile și după 450 m de mers în liniște intrăm în observatorul de urși.
Stăm în ascunzătoare până la apus (cam 2-3 ore) și de acolo observăm activitățile urșilor, sau ale altor animale sălbatice cum ar fi: căprioare, cerbi, mufloni, porci mistreți, lupi, vulpi, etc...
Tariful programului: 25 EUR / persoană
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați.
Observarea ursului in habitatul lui natural!
  • Ursul vine la locul special amenajat spre amurg. Pentru a-l întâmpina cu succes, trebuie să ajungem acolo cu cel puțin 2-2,5 ore înainte de amurg.
  • La fel ca toate fiarele si ursul este atent, de aceea evitați vorbirea cu glas tare și orice fel de zgomot.
  • Parfumul prea intens poate fi deranjant pentru animale.
  • Blițul si alte lumini ale aparatului de fotografiat poate speria ursul

Experienta - Aventura – Transilvania!

Pentru cei care doresc sa cunoască si sa exploreze zona pitoreasca Depresiunea Gurghiului stau la dispoziție următoarele cabane si pensiuni recomandate din regiunea GHEORGHENI
Așa arată  in Gheorgheni Pensiunea Torok Eva ***   
În funcție de dorința oaspeților se oferă servicii de demipensiune sau pensiune completă.
Specificul gastronomic este unul tradițional, dintre sortimentele oferite nelipsind sarmalele cu smântână, gulașul la ceaun, pâinea de casă și renumitul „kürtős kalács”.
Condiții ideale de cazare pentru familii si grupuri de prieteni intr-un cadru natural de excepție aproape de natura în Gheorgheni Vila Lac ***
Printre facilitățile cabanelor se numără: demipensiune, parcare, etc. precum si diferite programe, ca  organizare de excursii, drumeții si itinerarii.
In padurea ce inconjoara Lacul Rosu, atat familiile, grupurile de prieteni, cat si turistii aflati in tranzit, gasesc remarcabila cazare de 3 stele cu SPA, pe o poiana imensa traversata de paraul Bicaz, la statiunea Lacu Roșu Hotel Turist ***
Cazare in zona Gheorgheni-Lacul Rosu - Romania - Transilvania - Județul Harghita  
Drumetii, ture, atractii, obiective turistice si agrement din zona
Lăzarea, Castelul Lazar
Lacul Roșu
Cheile Bicazului
Sovata - adevărata senzație a localității este succesiunea de lacuri sărate
Salina Praid  
Așteptam întrebările si intenția de participare la programul Observarea Ursului, prin email.
Cereti oferta programului “Observarea Ursului” (bear watching) | Aflati mai multe | Rezervati  
Ursul brun
În România, se găsește subspecia ursului brun numit Ursus arctos arctos Până în prima jumătate a sec. XIX ursul brun se găsea în întreaga țară, din Delta Dunării până în Carpați. Însă de-a lungul anilor a fost exterminat din zonele de câmpie, pentru a nu împiedica agricultura, creșterea a vitelor si pescuitul extensiv, precum și alte activități devenite prioritare din secolul XIX.

Cu toate că trăiește retras în Carpați, ursul își găsește în România cele mai prielnice adăposturi din Europa.
Ursul brun trăiește de-a lungul lanțului carpatic, mai ales printre stânci, unde își poate crea bârlogul. Fiind un animal puternic si srinten, poate parcurge chiar și 150 de kilometri într-o singură zi și se bazează pe auzul și mirosul bine dezvoltat.
Ursul brun poate sa aibă o înălțime de greabăn intre 1–1,25 m si o lungime a corpului intre 2–2,2 m. Greutatea acestuia se schimba intre 150–250 de kg, însă ursul bine dezvoltat si gras poate avea chiar si peste 350 de kg.
Este un animal plantigrad, iar ghearele nu sunt retractile, imprimându-se în mers odată cu talpa și degetele.
Ursul este omnivor, mănâncă orice, iarba, ciuperci, fructe de pădure, insecte mamifere mici, dar si animale mari de mărimea cerbilor.
Ursii, de obicei sunt animale singuratice, însă se aduna mulți la locurile unde găsesc hrana abundenta (ex. mai ales in pârțile bogate in afina).
Perioada de odihna începe la început de iarna si durează conform condițiilor locale.
Important: in zonele mai calde ursii nu fac hibernare!
In perioada iernii greutatea lor scade considerabil (chiar cu un sfert din greutate), astfel începând de primăvara, când dau iar de hrana mai abundenta, trec la o regenerare totala rapida.
Puii de urs se nasc in timpul iernii. Rămân alături de mama lor pana in primăvara a doua, dar in zona noastră de obicei rămân împreuna cu ursoaica timp de 3-4 ani. Masculinii nu participa la îngrijirea urmașilor, aceștia ajung chiar sa pericliteze viată puilor.
Ursul poate trai in sălbăticie circa 25 de ani, însă in gradina zoologica poate sa ajungă si la 50 de ani.
Cereti oferta pentru observarea ursului si cazare | Aflati mai multe | Rezervati  
Telefon: (004)-0736-651 069 (mobil)     |     (004)-0723-877 570 (mobil)
Va dorim drum bun si sejur placut!
Csíksomlyó szállás

 

Romania-Observarea Ursului la Gheorgheni-Szeklerland-Transilvania | Urmărirea Ursului la Harghita Madaras | Experienta - Aventura – Transilvania!, bazat pe o poveste adevărată. Ursul brun, Bearwatching sau „vânătoarea “de urși cu privirea - obiectivul turistic ascuns al Ardealului, Aşa arată o pensiune în Gheorgheni, Excursii, Drumetii, Obiective Turistice la Gheorgheni, Stațiunea Lacu Rosu. Pensiuni, Cabane, Vile, Restaurante la Gheorgeni si in zona apropiata, Pensiuni din Gheorgeni, Pensiuni si cabane din Lazarea, Pensiuni si case de vacanta din Borzont, Cabane si pensiuni din Bucin