Deva-Cazare in Deva in hoteluri, pensiuni, apartamente si cabane. Turism in Deva. Cazari in Deva la hotel, pensiune, cabana, casa de vacanta Deva, apartament, motel, camping Deva. Descriere Deva, harta turistica. Cazare cetate Deva. Revelion in Deva si Pachete de Craciun
cazaretransilvania.ro, rezervare cazari in Romania, Transilvania cazaretransilvania.ro Cazare la Munte Statiuni Balneare Cazare la Mare Partii si Statiuni de Schi Lista Localitatilor cu Unitati de Cazare din Romania
Romania                Revelion 2022-2023 Observarea Ursului Cazare Delta Dunarii + Adaugă proprietate Accesați pagina de facebook cazaretransilvania.ro
Prezentare in imagini: descriere, poze, harta, cazare, atractii-drumetii Transfagaras, Lacul Balea Cazare Prezentare in imagini: descriere, poze, harta, cazare, atractii-drumetii Castelul Peles, Sinaia Cazare Prezentare in imagini: descriere, poze, harta, cazare, atractii-drumetii Lacul Ursu, Sovata Cazare Prezentare in imagini: descriere, poze, harta, cazare, atractii-drumetii Pelerinaj la Sumuleu Ciuc - Rusalii la Sumuleu, Miercurea Ciuc Cazare

Cazare Deva - Romania - Transilvania - Judetul Hunedoara

Rezervare cazare garantata la tarife actualizate!
Solicitați ofertele și serviciile noastre de cazare personalizate.

cazare deva - Cazare in Deva - Hotel Deva ***, rezervari online in Deva: Hotel ***

cazare deva - Cazare in Deva, rezervari online in Deva: hotel, motel, pensiune, casa de vacanta, vila, cabana, etc.  Cazare Deva - Hotel Deva ***

Cazare - Judetul Hunedoara  |  Prezentare Devaa

Localizare: Deva -
2.4 km de Cetate Deva
 cazare deva - Cazare Deva

Hotel Deva ***, este localizat aproape de centrul orasului pe artera principala la cca. 1 km de gara si autogara.

Pentru detalii Hotel Deva - trei stele

Locuri de cazare in Hotel Deva *** - Deva: 120 camere pentru 250 persoane
cazare deva - Cazare in Deva, rezervari online in Deva: hotel, motel, pensiune, casa de vacanta, vila, cabana, etc.

  Oferta de pret / Aflati mai multe  

  004 0736 651 069

Categorie - Deva - Hotel 3*

cazare deva - Cazare in Deva - Hotel Sarmis ***, rezervari online in Deva: Hotel ***

cazare deva - Cazare in Deva, rezervari online in Deva: hotel, motel, pensiune, casa de vacanta, vila, cabana, etc.  Cazare Deva - Hotel Sarmis ***

Cazare - Judetul Hunedoara  |  Prezentare Devaa

Localizare: Deva -
2.3 km de Cetate Deva
 cazare deva - Cazare Deva

Hotel Sarmis ***, clasificat la 3 stele, este localizat în centrul oraşului pe artera principală la cca. 700 m de gară şi autogară.

Pentru detalii Hotel Sarmis - trei stele

Locuri de cazare in Hotel Sarmis *** - Deva: 118 camere pentru 250 persoane
cazare deva - Cazare in Deva, rezervari online in Deva: hotel, motel, pensiune, casa de vacanta, vila, cabana, etc.

  Oferta de pret / Aflati mai multe  

  004 0736 651 069

Categorie - Deva - Hotel 3*

cazare deva - Cazare in Deva - Casa Familia ***, rezervari online in Deva: Casa ***

cazare deva - Cazare in Deva, rezervari online in Deva: hotel, motel, pensiune, casa de vacanta, vila, cabana, etc.  Cazare Deva - Casa Familia ***

Cazare - Judetul Hunedoara  |  Prezentare Devaa

Localizare: Deva -
2 km de Cetate Deva
 cazare deva - Cazare Deva

Casa Familia ***, are 4 camere, 4 pucte sanitare, 1 sufragerie, curte si gradina. Casa are mobila caracteristica la inceputul secololui. Casa Familia se afla pe un deal, cu privire la Muntii Metaliferi.

Pentru detalii Casa Familia - trei stele

Locuri de cazare in Casa Familia *** - Deva: 4 camere pentru 10 persoane
cazare deva - Cazare in Deva, rezervari online in Deva: hotel, motel, pensiune, casa de vacanta, vila, cabana, etc.

  Oferta de pret / Aflati mai multe  

  004 0736 651 069

Categorie - Deva - Casa 3*
Nu ați găsit cazarea viselor la Deva?

Căutați mai departe pe Cazare Deva site-ul nostru tematic: deva.romaniacazari.ro

cazare deva - Inregistram cazari. Elaboram: pagini web, materiale turistice (scrise si electronice), proiecte

cazare deva - Inregistrare cazare in Deva, rezervari online in Deva  Cazare Deva - Înregistrați-vă cazarea acum!


Doriți mai mult trafic de oaspeți la unitatea dumneavoastră de cazare din Deva? În calitate de partener intermediator, vă putem îmbogăți cu numerosi oaspeți din Ungaria și România!

Înregistrarea cazării - informații:


cazare deva - Cazare in Deva, rezervari online in Deva: hotel, motel, pensiune, casa de vacanta, vila, cabana, etc.
Deveniți partenerul nostru din Deva
Pentru a iniția înregistrarea, vă rugăm să faceți clic aici!
  004 0736 651 069

TOP

cazare deva -


Deva prezentare în imagini: descriere, poze, harta, cazare, atractii-drumetii, mai multe informații aici!

Deva este municipiul de reședință al județului Hunedoara, Transilvania, România, format din localitățile componente Deva (reședința) și Sântuhalm, și din satele Archia, Bârcea Mică și Cristur.

Orașul se învecinează cu Munții Poiana Ruscă și Munții Zarandului în vest, cu Munții Apuseni în nord, cu Măgura Uroiului în est. Spre sud, când condițiile atmosferice sunt propice, se zăresc în depărtare Munții Parâng și Munții Retezat.

Dealurile din apropierea orașului sunt ultimele ramificații nordice ale Munților Poiana Ruscă (înalțimea lor maximă este de 697 metri) și cuprind orașul ca într-un semicerc, ferindu-l de excese climatice.

Vârful Piatra Cozia (din satul Cozia) are altitudinea de 686 metri.

În articolul tradus în limba franceză și intitulat: «Schiță istorică a Principatului României, Banatului și Transilvaniei într-o cronică bulgară de la 1764» articol apărut în Études balkaniques nr. 2/1979 - editată de Academia bulgară de științe și Institutul de studii balcanice din Sofia - semnat de istoricul Karol Telbizov, se precizează despre istoricul antic al Devei, următoarele: “Deva… se numea înainte de la numele regelui Decebal, Decidava”.

La sfârșitul secolului al XIII-lea cetatea Devei devine reședința voievozilor Roland Borșa și Ladislau Kán, de unde aceștia își exercitau autoritatea asupra voievodatului Transilvaniei.[4] Alegerea cetății drept reședință voievodală dovedește că aceasta era puternică și dispunea de construcții suficiente pentru a satisface pretențiile curții. După 1315 cetatea reintră în stăpânirea regelui Carol Robert de Anjou. Castelanii cetății Deva sunt în secolul al XIV-lea și comiți ai comitatului Hunedoara.

Inca din secolul al XIV-lea, Deva, dominata de Cetate, cunoaste o importanta dezvoltare economica in timpul domniei lui Iancu de Hunedoara si pe tot parcursul Evului Mediu.

In anul 1849 in timpul exploziei de la depozitul de munitii, zidurile Cetatii sunt aruncate in aer. Cetatea ramane in ruina pana in zilele noastre.

Ruinele Cetatii Deva, au fost si raman un obiectiv turistic important.

Zona este comoara infinita a artei populare, a obiceiurilor si a traditiilor. Putem considera aceasta regiune un imens muzeu in aer liber. Regiunea are un puternic caracter rural. Satele, traditiile bine pastrate si portile traditionale sunt foarte atractive pentru turisti.

Regiunea este populata de oameni care pastreaza si cultiva cu adevarat si aztazi traditiile populare.

Ornamentarea portilor traditionale reflecta talentul si ingeniozitatea locuitorilor.

Dintre mestesugurile populare traditionale trebuie mentionate sculptura, filiatura de lana, ceramica, filiatura de paie, albinaritul, olaritul, scrisul pe oua dar nu putem uita nici fieraria si dulgheritul.


Obiective turistice din Deva:

  Deva prezentare în imagini: descriere, poze, harta, cazare, atractii-drumetii
 • Ruinele Cetății Deva, de pe Dealu Cetății, au fost și rămân un obiectiv turistic important. În ultimii ani a fost conceput un program de amenajare a Cetății, proiect foarte controversat, pentru a o pune în valoare și a o face accesibilă tuturor vârstelor: instalarea unui telescaun și amenajarea unei terase în incinta fortificației (idee abandonată ulterior la insistențele reprezentanților Muzeului Deva).
 • La poalele dealului se întinde „Parcul Cetății”. La intrarea dinspre sud a parcului se află casa lui Dr. Petru Groza („casa fără acoperiș” cum îi spun locuitorii vârstnici), care se preconizează a fi transformată în muzeu memorial. În centrul parcului rezistă de decenii chioșcul orchestrei, aflat în paragină.
 • În nord-vestul parcului, la marginea dinspre dealul cetății, se află castelul Magna Curia, construit în secolul XVI. Inițial castelul a fost conceput în stilul Renașterii, dar restaurările ulterioare (din timpul lui Gabriel Bethlen, în anul 1621, precum și cele din prima jumătate a secolului XVIII) i-au adăugat și elemente de artă barocă. În prezent complexul arhitectonic Magna Curia adăpostește Muzeul Județean Deva (secțiile de istorie și științe naturale).
 • La marginea de est a parcului este fostul Liceu Sportiv, astazi Colegiu National Sportiv „Cetate” Deva, renumit pentru generațiile de gimnaste precum: Nadia Comăneci (sub îndrumarea antrenorului Bela Karolyi), Ecaterina Szabo (antrenori Octavian Belu și Mariana Bitang), Daniela Silivaș nascută în Deva, ș.a. Olimpicele au fiecare câte o statuie-bust. După sala de sport se ascunde „Stadionul Cetate”, unde evoluează echipa de fotbal „Mureșul Deva”, terenul de antrenamente, terenuri de tenis de câmp și Complexul Aqualand (țara apei). Proiectul de amenajare a cetății a fost în final realizat cu plecarea cabinei din acest punct: parcarea stadionului. Un loc strategic pentru organizarea Orășelului copiilor sau târgului de Crăciun, pentru turiști sau autohtoni, printre care vor fi cu siguranță amatori să vadă și sa filmeze orașul de la înălțimea cetățuii.
 • De-a lungul străzii pietonale a orașului și pe străzile adiacente, încă mai rezistă clădiri caracteristice ale altor epoci: Palatul Tribunalului, Judecătoria, Parchetul Județean, Colegiul Național Decebal, renovat în 2004, Teatrul de Revistă al Devei, fostul sediu al Băncii Naționale, Primăria, Biserica Reformată, restaurantul Casina (fostul Bachus si mai inapoi cazarma militara), Liceul Pedagogic „Sabin Drăgoi” și Școala Generală „Regina Maria” — care împreună sunt cunoscute localnicilor drept Centrul Vechi.
 • Deva prezentare în imagini: descriere, poze, harta, cazare, atractii-drumetii
 • Bisericile Ortodoxe și cea Catolică, îndrumă localnici și turiști, la reculegere, la cunoașterea talentelor care au contribuit la forma lor de astăzi (interioare minunate, icoane, scene murale, sau statuile catolice), la recunoașterea armoniei cu orașul. Într-un cartier limitrof parcului, vizita orașului poate fi completată cu Mănăstirea Franciscană.
 • În Deva există o statuie a împăratului Traian, precum și mai multe statui ale lui Decebal. Casa de Cultură poartă numele interpretului Drăgan Muntean. Un alt obiectiv memorial este Cimitirul Eroilor Sovietici, situat pe strada Călugăreni, strada care urcă din spatele Casei de Cultură. Pe bulevardul Decebal funcționează o galerie de artă.
 • Foarte recent a fost construit un sens giratoriu care concurează cu cel din orașul Alba Iulia. Această lucrare este vizavi de Piața Arras sau "La Place Arras", simbolul înfrățirii Devei cu orașul Arras din Franța. Piața Arras este înfrumusețată cu un grup statuar al gimnastelor devene, iar acum este pusă în valoare de noul sens giratoriu.
 • Padurea Caprioara - situata in nord vestul municipiului.
 • Padurea Bejan - rezervatie forestiera, situata in sud vestul municipiului.
 • Catedrala Ordotoxa Sfintul Nicolae
 • Teatrul Dramatic
 • Sinagoga construita in anul 1890
 • Statuia imparatului Traian

Mentiune: pentru legalitatea functionarii, corectitudinea informatiilor si a datelor prezentate mai sus proprietarul unitatii de cazare isi asuma toata raspunderea.
Tipuri de cazare din Deva: Hotel, Pensiune, Vila, Motel, Hostel, Apartament, Han, Restaurant, Casa de vacanta si la cheie, Casa din lemn, Cabana, Pensiuni agroturistice, Casa de oaspeti, Casa taraneasca, Cazari de tineret, Bungalow, Camping
Puteti selecta dintre LOCURI DE CAZARE din Deva si din ROMANIA - TRANSILVANIA, aveti posibilitatea de REZERVARE ONLINE, pe teritoriul: BAZINUL CARPATIC, TRANSILVANIA, ROMANIA
Cazare Deva, Cazare cetate Deva, Restaurante Deva, Sali de conferinta Deva, Despre Deva, Obiective turistice Deva, Evenimente turistice si agrement Deva, Poze Deva, Harta Deva, Paste Deva, Craciun Deva, Revelion Deva
Cazare cetate Deva, hotel Deva cazare, pensiune Deva pensiuni, apartamente Deva, apartament, garsoniere Deva, hoteluri restaurant Deva, turism, revelion Deva, oferte vile Deva, oferta atractii Deva, informatii cabana Deva, evenimente Deva, piscina, cazare ieftina Deva, tourism spa Deva, harta turistica Deva, craciun cabane Deva, hostel cazari Deva, parcare Deva, casa de inchiriat Deva, case de inchiriat Deva, camping, cazare centru Deva, descriere, sejur Deva, motel prezentare Deva,hotel 3 stele Deva, rezervari, ghid turistic Deva, turistinfo, last minute Deva, jacuzzi, sauna Deva, team building Deva, cabana Deva, teambuilding hotel central Deva

 

Revelion 2022-2023
ROMANIA - TRANSILVANIA

Hoteluri, Pensiuni, Vile, Cabane...
 
– PACHETE DE REVELION - CAZARE –
 
PELERINAJ - RUSALII
Sumuleu Ciuc - Harghita


 
STATIUNI MONTANE
Romania - Transilvania


 
OBSERVAREA URSULUI
Observatoare de ursi in Muntii Carpati
Observarea Ursilor in Muntii Carpati - Oferte de cazare, programe, atractii si agrement
Program: urmarirea ursului cu privirea
Observare, filmare si fotografiere

  Copyright © 2002 - 2022 www.cazaretransilvania.ro ® - All rights reserved.
Conditii de Utilizare Site           Declaratie de Confidentialitate           Conventie Cadru           Conventie Cadru Revelion 2022-2023