Romania - Transilvania - Brasov
Turism in Romania-Transilvania, Transport, Excursii, Cazare-rezervari online            Turism in Romania-Transilvania, Transport, Excursii, Cazare-rezervari online
Alegeti oferta potrivita de cazare si agrement. Savurati gustul vietii in Transilvania!
 
Romania - Transilvania - Brasov


Judetul Brasov reprezinta principala zona a turismului montan din Romania, fiind situat in partea centrala a sarii, in interiorul arcului carpatic, la intalnirea Carpatilor Orientali cu Carpatii Meridionali.
Peisajul natural, de o frumusete inegalabila, sporeste faima acestor locuri si contribuie in mare masura la realizarea Imaginii deosebite pe care o are aceasta intensa arie turistica.
Cele mai vechi urme de locuire de pe teritoriul judetului apartin perioadei Musteriene (60.000 - 40.000 i.Hr.).
Descoperirile arheologice din epoca bronzului de pe Dealul Melcilor si de la Noua (care au dat numele unor culturi), cele de la Pietrele lui Solomon etc. au dat la iveala vestigii care dovedesc ca pe teritoriul judetului viata s-a desfasurat fara intrerupere.
Asezarile daco-romane impanzeau aceasta zona (urme edificatoare identificandu-se la Brasov, Harman, Codlea etc.).
Din perioada romana au ramas urmele castrelor de la Rasnov (anticul Cumidava) si Hoghiz.
Perioada desavarsirii procesului de formare a poporului roman este reprezentata de descoperirile de la Cristian, Feldioara etc. in "Tara Fagarasului" (mentionata in 1222 ca "Terra Blachorum") si in "Tara Barsei" s-au dezvoltat formatiuni prestatale romanesti.
Averea inestimabila a trecutului acestui judet este intregita de orasul Brasov, asezare cu atmosfera medievala care conserva multe cladiri de epoca.
Atestat documentar in 1234 sub numele de "Corona", Brasovul figureaza ulterior si cu alte denumiri: Brassovia, Barasu, Braso, Kronstadt etc.
Situat la o importanta rascruce de drumuri comerciale care legau cele trei tari romane, Brasovul devine, incepand cu sec.XTV, unul dintre cele mai importante centre economice, politice si culturale din sud-estul Europei.
Dintre evenimentele politice si sociale care au marcat Brasovul amintim: Tratatul de alianta dintre Mircea cel Batran si Sigismund de Luxemburg, regele Ungariei (1395); rascoala orasenilor impotriva dominatiei habsburgice (1688); revolutia din 1848 etc.
Astazi, orasul Brasov este resedinta judetului cu acelasi nume si are 284.596 locuitori.
Situat in depresiunea omonima, la 520-650 m altitudine, la poalele masivului Tampa, Brasovul de azi este o localitate turistica prin excelenta, atat prin valorile sale urbane cat si ca poarta de plecare pentru traseele turistice din muntii care il inconjoara.
Activitatea artistica a orasului este marcata anual de desfasurarea Festivalului international de muzica usoara "CERBUL DE AUR".
Judetul Brasov reprezinta una dintre cele mai inzestrate regiuni din tara noastra din punct de vedere al potentialului turistic, in afara numeroaselor lanturi muntoase cu cabane confortabile si trasee turistice marcate, cu centre vestite pentru practicarea sporturilor de iarna, judetul Brasov are numeroase asezari cu un bogat trecut istoric, cu multe si valoroase monumente religioase ce starnesc admiratia vizitatorilor romani si straini.

Biserica Evanghelica Sf. Bartolomeu
Monument istoric si de arhitectura religioasa.
Biserica dateaza din a doua jumatate a sec. al XIII-lea, cu refaceri in sec. al XV-lea, fiind construita in stilul goticului timpuriu.
Turnul dateaza din sec. al XIX-lea.
Biserica a fost inconjurata cu ziduri de cetate, cladiri pentru adapost si cu turn de protectie a portii.

Biserica Neagra
Monument istoric si de arhitectura religioasa.
Ampla constructie gotica realizata intre 1384-1477.
Turnul are o inaltime de 65 m si adaposteste cel mai mare clopot din tara.
Portalurile bisericii sunt realizate ii maniera stilurilor renasterii si barocului.
Biserica a fost distrusa partial in incendiul din 1689, in urma caruia i s-a atribuit numele de Biserica Neagra.
in interior, biserica pastreaza picturi murale interioare in stilul Renasterii italiene, datand din sec. al XV-lea; o colectie de covoare orientale din sec XVI-XVIII si o orga de mari dimensiuni (4000 tuburi), instalata in 1839.

 

Revelion 2024-2025
ROMANIA - TRANSILVANIA

Hoteluri, Pensiuni, Vile, Cabane...
 
– PACHETE DE REVELION - CAZARE –
 
PELERINAJ - RUSALII
Sumuleu Ciuc - Harghita


 
STATIUNI MONTANE
Romania - Transilvania


 
OBSERVAREA URSULUI
Observatoare de ursi in Muntii Carpati
Observarea Ursilor in Muntii Carpati - Oferte de cazare, programe, atractii si agrement
Program: urmarirea ursului cu privirea
Observare, filmare si fotografiere

Copyright © 2002 – 2024 cazaretransilvania.ro All rights reserved.
  Operator Portal   Termeni de Utilizare Site