BAILE HERCULANE-Cazare Baile Herculane-Hotel Diana- Rezervari Online si Tel. in hotel, pensiune, motel, vila, cabana din Baile Herculane, Oferte turistice din Baile Herculane
BAILE HERCULANE-Cazare in Baile Herculane: cazari in pensiuni, hoteluri, vile, moteluri din Baile Herculane; Rezervari Online si prin telefon in Baile Herculane: hotel, motel, vila, camping, casa de vacanta, cabana, Apartament, Bungalow, Hostel, Cabana; Oferte speciale din Baile Herculane: rezervări-cazări Revelion, Craciun, Paste, Wellness; Oferte turistice din Baile Herculane; Ghid turistic Baile Herculane, Map si Descriere Baile Herculane; Inregistrare-Inscriere si Promovare unitati de cazare din Baile Herculane pe Portal si hosting; Planificare voiaje, transport de persoane, ghid în turism in Baile Herculane, Hotel Diana

Turism Info
Hotel Diana*** - Baile Herculane

 

Turism Info Baile Herculane

Orasul Baile Herculane, judetul Caras-Severin, Banat, Romania – este o frumoasa statiune balnearasituata in sud-vestul tarii la o altitudine de aproximativ 168 metri, intre Muntii Mehedinti la Est si Muntii Cernei la Vest, pe cursul raului Cerna si integrata in Parcul National Valea Cernei-Domogled.

Statiunea balneoclimaterica Herculane are o vechime, cu atestare documentara, de peste 1850 de ani, ceea ce inseamna ca asezarea de pe Valea Cernei se numara printre cele mai vechi statiuni turistice din lume.
Statiunea Baile Herculane se inscrie printre cele mai “calde” puncte ale Romaniei avand un climat cu puternice influente mediteraneene, cu o temperatura medie anuala de 10,5 °C si un aer ionizat ca la o inaltime de 3000 de metri.

Statiunea Baile Herculane este una dintre putinele statiuni balneare construite de romani care pastreaza si azi particularitatile de alta data, este un simbol al fostului „Imperiu Roman”. Din timpul romanilor au ramas numeroase vestigii: apeducte, bai, statui, tabule votive, ridicate ca semn de multumire aduse zeilor pentru vindecare, in special lui Hercules, protectorul statiunii, considerat de ei cel mai popular erou al antichitatii.

Dupa 1718 (Pacea de la Passarovitz) incepe istoria moderna si contemporana a Bailor Herculane, in cadrul Imperiului austriac. Din 1736 incepe reconstructia si modernizarea “bailor”, a cailor de acces, iar in 1847 se monteaza renumita statuie din bronz a lui Hercules, opera a maestrilor Romel Mayer si Glantz din Viena. In 1852, imparatul Austriei considera Baile Herculane ca fiind “ceea mai frumoasa statiune de pe continent”, iar imparateasa Elisabeta – pasionata, indragita, distincta si armonioasa – Sissi scrie un jurnal intim in care Baile Herculane sunt o prezenta distincta si incantatoare.

Centrul statiunii – mai precis toata partea cuprinsa intre bisericuta catolica si cea ortodoxa, pe ambele maluri ale Cernei, incluzand si podurile peste aceasta – reprezinta un complex de arhitectura balneara demn de admirat care are statut de monument de arhitectura. In acest complex de cladiri,  opera a secolelor XIX si XX, atrag atentia in special trei grupuri arhitectonice: Baia Neptun (Horia), intregul complex de cladiri ce inconjoara Piata Hercule si ansamblul celor 3 mari cladiri ce inconjoara parcul central, intregit de cele 2 bisericute si de podurile Cernei.

Alte atractii turistice

Muzeul Nicolae Cena -  ale carui colectii au inceput sa fie constituite incepand cu anul 1922.
Grota Haiducilor - fragmentele ceramice, uneletele si armele din piatra gasite cu prilejul sapaturilor arheologice din „Grota Haiducilor“ releva ca civilizatia primitiva din aceasta zona atinsese un stadiu ridicat de dezvoltare.
Tabula votiva - ridicata de cei cinci cetateni romani fruntasi din Dacia, trimisi la Roma pentru alegerea lui Severianus in anul 153 d.Ch., atesta existenta de doua milenii a statiunii Baile Herculane.
Termele Romane - termele romane si alte constructii utilitare (apeducte, bazine) valorifica izvoarele numite „ape sacre ale lui Hercules“.

Alpinism si trasee turistice
Pentru amatatorii de catarat pe stanci, alpinism si escalada, statiunea montana din sud vestul Romaniei detine in muntii Cernei locuri renumite unde turisti din toata lumea vin sa practice alpinismul.
De asemenea, din statiunea  Baile Herculane se pot realiza numeroase trasee turistice pe muntii ce inconjoara statiunea:

  • Traseul 1: Spre Muntele Domogled “Canioanele” prolaz (Valea intre Pietre) si Saliste
  • Traseul 2: Circuitul Pesterilor “Fierbinti” de la Baile Herculane
  • Traseul 3: La Crucea Alba si apoi la Izvoru Jelarau si spre podenii Mehedintilor (cu o varianta spre varfu Domogled)
  • Traseul 4: Pe Valea Cernei, intre Baile Herculane si Valea Tesnei
  • Traseul 5: Baile Herculane Mehadia-Cornereva-Frasincea; Excursie la Izvoarele Iaunei Mari, adica pe culmea Muntilor Cernei, cu coborare la Cerna in punctul Bobot.

 


 



Primim solicitarea DVS. prin e-mail
în tot cursul săptămânii.
Pot fi contactat telefonic intre orele:
Luni - Vineri      10 - 18 h
Contact in limba romana, engleza, maghiara

   Mobil:   (004) - 0736 651 069


TOP


Tipuri de cazare din Baile Herculane: Hotel, Pensiune, Vila, Motel, Hostel, Apartament, Han, Restaurant, Casa de vacanta si la cheie, Casa din lemn, Cabana, Pensiuni agroturistice, Casa de oaspeti, Casa taraneasca, Cazari de tineret, Bungalow, Camping
Puteti selecta dintre LOCURI DE CAZARE din Baile Herculane si din ROMANIA - TRANSILVANIA, aveti posibilitatea de REZERVARE ONLINE, pe teritoriul: BAZINUL CARPATIC, TRANSILVANIA, ROMANIA
Mentiune: pentru legalitatea functionarii, corectitudinea informatiilor si a datelor prezentate mai sus proprietarul unitatii de cazare isi asuma toata raspunderea.